Wie is Wilko 
achter 
Wilkowerkt?

Mijn naam is Wilko. Geboren en getogen in Rotterdam. Met de werkethiek die daarmee gepaard gaat. ‘Niet lullen, maar poetsen. Mouwen opstropen en gaan!’. Wilkowerkt is door mij opgestart en vanaf heden ben ik werkzaam als zelfstandig re-integratiecoach, trainer, werkconsulent en trajectbegeleider binnen het sociaal domein. Bekijk hier mijn C.V. 

Tegen mijn klanten zeg ik altijd; “Ik heb een horeca achtergrond, maar ik sta je nu geen biertje te tappen!? Nee, ik ben, misschien via een omweg, terecht gekomen waar ik wil zijn!”

Mijn passie

Als jonge jongen, met de wereld aan mijn voeten, ben ik een opleiding gaan volgen voor horeca ondernemersschap. Na vele jaren te hebben geleerd dat werken in de horeca leuk is, maar ook erg zwaar kan zijn besloot ik mijn geluk te beproeven aan de hogeschool Rotterdam, opleiding Personeel&Arbeid. Hier werd ik gegrepen door de begrippen ‘arbeidsbemiddeling en arbeidsparticipatie’ en werd mijn passie aangewakkerd voor coaching. Deze opleiding was voor mij te HRM gericht en ik werd hier niet gelukkig genoeg van. Ik wilde mij meer richten op de ‘mens achter de werknemer’. Ik zag een kans om als broekie te starten in de arbeidsre-integratie voor voornamelijk jonge moeders en jonge meiden. In de tussentijd heb ik mijn lesbevoegdheid Maatschappijleer behaald omdat ik gelukkig werd van het verzorgen van workshops en trainingen. De liefde heeft mij inmiddels  van Rotterdam naar Vlaardingen doen verhuizen waar ik gelukkig getrouwd ben met Chantal.  Een tweede (oude) liefde, de natuur, werd mij in het groene Vlaardingen opnieuw aangereikt waarna ik ben begonnen als imker en ecoloog. Inmiddels ben ik de trotse bezitter van 25 bijenvolken verspreid over 5 bijenstanden in het Midden Delfland gebied.

Een nieuw avontuur

Na veel ervaring te hebben opgedaan binnen het sociaal domein, bij o.a. de gemeenten Rotterdam, Etten-Leur en Vlaardingen, had ik het idee opgevat om in 2015 als zelfstandige aan het werk te gaan. Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel volgde en mijn bedrijfslogo werd professioneel aangepakt. Op dat moment kreeg ik echter een geweldig en uitdagend aanbod om mijn kwaliteiten en capaciteiten in te zetten voor een nieuw te vormen organisatie. Stroomopwaarts MVS. Een geweldig en vooruitstrevend samenwerkingsverband binnen het sociale domein van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Ik wist deze kans op waarde te schatten en zei direct “JA”. Ik zette mijn ambities om voor mezelf te beginnen even on hold en startte een nieuw avontuur ‘in stormachtig weer’. Een organisatie is tenslotte niet in 1 dag gebouwd.

Meer ervaring opdoen is altijd goed, want ‘ervaring is de beste leermeester’. In deze 5 jaar bij Stroomopwaarts MVS heb ik nog meer geleerd dan ik al dacht te weten. Met een groot en steeds groeiend netwerk van werkgevers, bedrijven, gemeenten en concullega’s en inmiddels gepokt en gemazeld te zijn vond ik het tijd om mijn ambities weer nieuw leven in te blazen.

Ik geloof zeer in de kracht van ons sociaal zekerheidsstelsel wanneer deze efficiënt wordt bestuurd en effectief wordt ingezet. Arbeidsbemiddeling en arbeidsparticipatie zie ik daar als een essentieel onderdeel van.

In de complexiteit ligt vaak de uitdaging

Ik zie in de complexiteit, die vaak terug te vinden is in menig zoektocht naar geluk, een uitdaging. Hoe komen mensen waar ze willen zijn?  Ik vind het van belang om hierin zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen, concrete stappen te formuleren en aan te sturen op (financiële) zelfstandigheid, maatschappelijke participatie en eigen verantwoordelijkheid. Dit met behulp van mijn coaching vaardigheden richting zelfredzaamheid en zelfsturing. Want alleen zo komt geluk binnen handbereik.

Het geluk ligt binnen handbereik voor gelukszoekers van de Zuid-Hollandse eilanden tot aan het Groene Hart. Van de Haaglanden tot aan West-Brabant en de Brabantse Wal. Maar natuurlijk ook de regio Nieuwe Waterweg Noord, in de volksmond ook wel Maassluis, Vlaardingen en Schiedam, en het Midden Delfland gebied inclusief de gemeente Westland. 

Ben jij klaar voor de volgende stap naar geluk en kies jij ook voor Wilkowerkt? Laat je contactpersoon bij jouw gemeente contact opnemen met Wilkowerkt.