ALLE TRAJECTEN

Mijn creatieve en oplossingsgerichte aanpak, de openheid, eerlijkheid en transparantie in mijn coaching vormen de basis voor mijn traject aanbod. Ik bied deze individueel of in groepsverband aan.

Hier vind je het aanbod van 12 trajectonderdelen. Deze zijn ontwikkeld voor verschillende zoektochten naar geluk. In 6 verschillende trajecten zijn deze ondergebracht.

Wil je weten wat deze trajecten inhouden, hoe ze zijn opgebouwd en hoe ze werken?  Neem vrijblijvend contact met me op en ik zal een trajectfolder doorsturen of ik kom  ze persoonlijk toelichten.

+ 1 op 1 coachingsgesprekken                 
+ Sollicitatie training                  
+ Zicht op werk (stagebegeleiding)        
+ Budgetcoaching

+ Jobhunting/matching                          
+ CV- check   
+ Behoud van werk (jobcoaching)                
+ Eigen-kracht

+ Sociale vaardigheidstraining 
+ Workshop netwerken            
+ Burgerschap
+ (Re)socialisatie

Ik werk, jij werkt, wij werken

Soms moet je net iets verder kijken dan je neus lang is en liggen de kansen voor het grijpen. De snelste weg naar werk. Ik leer je deze kansen snel te grijpen voor ze weer weg zijn.

Direct bemiddelbaar,
+/- 3 maanden

Werken loont

Zie je door de bomen het bos niet meer? Met een doelgericht Plan naar Geluk gaan we samen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Toegespitst op jouw situatie en jouw geluksomschrijving.

Niet direct bemiddelbaar,
+/- 3 - 6 maanden

Van hier naar daar naar werk

Niemand zit aan de kant, iedereen mag mee doen. Maar hoe doe je dat, als dat voor jou niet vanzelfsprekend is? Samen maken we een ‘Plan naar Geluk’ en zetten we kleine stappen vooruit.

Op termijn bemiddelbaar, 
participeren, +/- 6 - 12 maanden

Werken aan werk

Is het geluk niet aan je zijde? Boos of gefrustreerd waarom het jou niet lukt? Met een doelgericht Plan naar Geluk kunnen we onze vinger er achter krijgen. Ik neem jou serieus! Jij jezelf ook? Je bent straks in staat om de kansen naar je hand te zetten.

Niet willers, niet kunners,
+/- 4 - 8 maanden

Nederland werkt!

Of je nu gelukzoeker bent of het slachtoffer van het ongeluk, je bent nu hier aan belandt. En wij werken ongetwijfeld anders dan waar jij vandaan komt. Samen gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag 'Hoe kom ik in Nederland aan het werk?'.

Statushouders,
+/- 3 - 6 maanden

Werken is leren in de praktijk

Komen de muren van het schoollokaal op je af? Liever niet de hele tijd met je neus in de boeken? Er zijn meer wegen die naar Rome leiden en soms is een praktijkgerichte route logischer voor jou. Door te leren in de praktijk kun je er ook komen.

Jongeren 27-
+/- 3 - 6 maanden

Ik werk, jij werkt, wij werken

Tijdens dit traject besteden we niet onnodig veel tijd aan niet-constructieve zaken. Soms is de snelste weg naar werk, de snelste weg naar geluk. Kansen komen en gaan. Soms onherkenbaar of ‘incognito’. Een kans vermomd als obstakel of belemmering, maar snel handelen is soms wenselijk.

Elk traject start met het opstellen van concrete doelen. Deze doelen formuleren we in een zogenoemd ‘Plan naar Geluk’. Dit plan is het startpunt voor het traject. Door middel van een intensieve en persoonlijke aanpak komen we samen tot de kern van je behoeften.

Ik neem echter niet al het werk uit handen. Veel van de coaching zal in het teken staan van het vergoten van de zelfredzaamheid. Wat inhoudt dat je het straks zelf ook aan kunt.

Ook als er zich weer een kans, vermomd of anderzijds, voordoet. Je zult handvatten aangereikt krijgen om werk te vinden, te behouden en om soms weer te vinden. Maar we zijn ook realistisch! Soms leidt de ene kans naar een andere, je zult leren ze op waarde te schatten, zodat de spreekwoordelijke ‘zij-wieltjes’ af kunnen.

Direct bemiddelbaar,
jobready maken

+/- 3 maanden

12 gesprekken

– – – 

Intake
CV-check
1 op 1 coachinggesprekken
Sollicitatietrainingen

Werken loont

Dit doen we door te kijken in andermans keuken, nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe inzichten te verwerven. Ook helpt het je in de toekomst om sneller in te spelen op veranderingen op de arbeidsmarkt.

Gedurende dit traject moeten we misschien iets meer de diepte in. Hoogstwaarschijnlijk heb je het zelf allemaal al een keer eerder geprobeerd. Of misschien niet. In dat geval gaan we samen op zoek naar die ene afslag op jouw pad naar geluk. Uiteraard starten we eerst met concrete doelen, een zogenoemd ‘Plan naar Geluk’. Zonder concreet doel ‘lopen we als een kip zonder kop’ zonder echt resultaat te behalen. Verspeelde moeite en energie en een recept voor teleurstelling.

Met een concreet plan gaan we op pad. Dit traject staat vooral in het teken van ontmoeten en ervaren. Wat past wel en wat past niet bij mij. Soms moet je dingen een kans geven om te kunnen beoordelen of het wel of niet bij je passen. Vaak genoeg zijn we al bevooroordeeld zonder het een kans te hebben gegeven. Meestal brengt deze zoektocht nieuwe kansen aan het licht. En díé kansen moet je op waarde schatten, maar we nemen er wel de benodigde en gepaste tijd voor.

Je krijgt handvatten aangereikt om te anticiperen op veranderingen op de arbeidsmarkt. Op tijd inhaken op deze veranderingen zorgt ervoor dat het geluk binnen handbereik blijft.

Niet direct bemiddelbaar,
jobready maken,
jobhunting/ matching

Duur: +/- 3 – 6 maanden

12 tot 24 gesprekken

– – – 

Intake
CV-check
1 op 1 coachinggesprekken
Jobhunting/ matching
Behoud van werk (Jobcoaching)
Sollicitatietraining
Sociale vaardigheidstraining

Van hier naar daar. Van daar naar werk.

Je kan straks beter inzien wat je allemaal wel kunt in plaats van wat je allemaal niet kunt. Want dat weet je vaak al dondersgoed.

We werken met het basis principe dat stilstand achteruit gang is. Een motor moet ook soms even draaien, anders gaat het roesten. We gaan uit van mogelijkheden en niet van onmogelijkheden. Dit klinkt voor sommigen als logisch, de praktijk leert dat je soms vast kunt zitten in je eigen, vaak negatieve, gedachten. Empowerment en netwerken zal een groot onderdeel van dit traject zijn. Nadat we samen een Plan naar Geluk hebben opgesteld met haalbare doelen zullen we de benodigde stappen in kleine stukjes knippen. Met de nadruk op succes(geluks)momenten. Dit zal als een vliegwiel het 1 en ander in beweging brengen, maar wel met de hand op de rem.

Soms willen we té veel, té snel. De ene deelnemer zal sneller zijn geluk binnen handbereik hebben, een andere deelnemer zal succes(geluks)momenten gaan sparen. Allemaal met het ultieme geluksgevoel als doel.

De kracht zit hem tevens in het delen van onze succes(geluks)momenten. Afkijken van anderen en spieken is hierbij gerechtvaardigd. Het zelfbeeld is een vloeiend fenomeen en niet statisch. De positieve input van anderen kan helpen om een zelfbeeld gestalte te geven. Het kan je zelfredzaam maken en weerbaar voor tegenslagen. En met hulp van je naasten en geliefden kunnen de grootste obstakels overwonnen worden. Vanuit eigen kracht en eigen netwerk beklijft het beter.

Op termijn bemiddelbaar,
versterkenzelfredzaamheid/ participeren,
jobready maken

Duur: 6 – 12 maanden     

24 – 48 gesprekken

– – – 

Intake
CV-check
Budgetcoaching
1 op 1 coaching gesprekken  
Burgerschap
Sollicitatie training
Sociale vaardigheidstraining
Behoud van werk (jobcoaching)
Zicht op werk (stagebegeleiding)

Werken aan werken

Voldoening en eigenwaarde hangen hier ook erg mee samen. Samen gaan we op zoek naar inspiratie. Je bent straks in staat om de kansen naar je hand te zetten.

We voelen ons allemaal wel eens verongelijkt. Soms terecht, vaker ongegrond. Het is goed om de wereld om je heen eens door de bril van de ander te bekijken om te kijken waar de schoen nu echt wringt. Wat is en kan je eigen rol zijn in het geheel. Waar ligt jouw eigen verantwoordelijkheid voor het behalen van geluk. Wijzen naar de ander is vaak contraproductief. Waarschijnlijk heb je iets meer moeite met je weer open te stellen voor je geluk. Maar wie niet waagt, wie niet wint. Samen zullen we een zogenoemd ‘Plan naar Geluk’ opstellen met duidelijke doelen en 

duidelijke verantwoordelijkheden. We mogen hier elkaar op aanspreken. Graag zelfs! Niemand is feilloos, ook de koning niet, hebben we kort geleden gemerkt.

We gaan samen streven naar (financiële) onafhankelijkheid, weerbaarheid en zelfredzaamheid. De moeilijkheidsgraad en de duur van dit traject bepaal jezelf. Maar gestelde doelen zijn er om gehaald te worden. En zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Je bent een radertje in het grotere geheel en dus van belang. Anders gaan je kansen op geluk aan je neus voorbij en dat zou zonde zijn. Boos kun je altijd nog zijn!

‘Niet willers/niet kunners’,
socialiseren, burgerschap, eigen kracht, jobready maken

Duur: 4 – 8 maanden 

16 – 24 gesprekken

– – – 

Intake
CV-check
1 op 1 coaching gesprekken
Burgerschap
Sollicitatie training
Sociale vaardigheidstraining
Behoud van werk (jobcoaching)
Eigen kracht bijeenkomst
Zelfredzaamheid middels (re)socialisatie

Nederland werkt

Vooral door veel te snuffelen en te ervaren in de praktijk. Waar lag jouw kracht daar en waar kun je deze hier inzetten!?

Je bent niet voor niets op zoek naar geluk. Daar waar je vandaan komt lagen de kansen misschien niet voor het oprapen, maar hier zijn ze in overvloed. Maar ook kansen spreken hun eigen taal en zijn misschien zelfs cultuur gebonden. Het begint allemaal bij het spreken van de taal van je omgeving. Verder is motivatie om het geluk te vinden een goed startpunt voor een Plan naar Geluk. Samen gaan we op zoek naar haalbare doelen.

Maar taal is niet alles. Veel communicatie vindt plaats tussen de regels door. Het is niet altijd een simpel A-B-C-tje. We verwachten in Nederland veel van onze werknemers. “Maar wat dan precies?”. Op die vraag gaan we samen op zoek naar het antwoord. Van simpel op tijd komen tot complexe arbeidsverhoudingen. The do’s and don’ts van de Nederlandse arbeidsmarkt.

Het traject zal bestaan uit veel Burgerschap en werkervaring opdoen. En ‘gaat niet, bestaat niet!’.

Statushouders, socialiseren, aanvulling/opvolging inburgering, burgerschap, eigen kracht

Duur: 
3 – 6 maanden / 6 – 12 maanden

12 – 24 gesprekken

– – – 

Intake
CV-check
1 op 1 coaching gesprekken
Burgerschap
Sollicitatie training
Sociale vaardigheidstraining
Behoud van werk (jobcoaching)
Eigen kracht bijeenkomst
Zelfredzaamheid middels (re)socialisatie

Werken is leren in de praktijk

Vooral door veel te snuffelen en te ervaren direct bij werkgevers krijg je focus. En met een doelgericht Plan naar Geluk leren we wat jij nodig denkt te hebben.

“Ik ben vooral praktisch ingesteld!”. “Als je iets 1 of 2 keer voordoet, dan kan ik het ook!”. Dat gaan we dan testen in de praktijk. Niet in de schoolbanken, maar met de enkels in de klei. Vooral veel doen!

Werkgevers staan te springen om handige jongens en meiden. Jongeren die niet bang zijn om vieze handen te maken, maar bovenal erg gemotiveerd zijn.

Als deze werkgevers nog niet overtuigd zijn, dan gaan we ze overtuigen!. We zullen verschillende werkgevers laten zien wat je in huis hebt. Ik ga je voorstellen en jij doet de rest. Jobhunting op maat.

Vaak hoor ik van jongeren dat ze niet precies weten wat ze willen. Geen probleem! Je bent nog jong. Wat je nu doet hoef je niet te doen tot aan je pensioen, al mag dat natuurlijk wel. Je hebt als jongvolwassene nog oneindig veel kansen op geluk. Focus is key. Maar je moet wel ergens beginnen en alle begin is moeilijk. Met kleine, maar vooral doelgerichte stappen komen we er ook wel.

Jongeren/jongvolwassenen, praktijkervaring, jobready maken, burgerschap, schoolfirst/workfirst, snuffelstages

Duur: 3 – 6 maanden

6 – 18 gesprekken

– – – 

Intake
CV-check
1 op1 coaching gesprekken
Burgerschap
Sollicitatie training
Sociale vaardigheidstraining
Zicht op werk (stagebegeleiding)